У ЗСУ розповіли про ситуацію на Харківщині після відпрацювання західною зброєю по ворогу в Бєлгородській області

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко розповів, як змінилася ситуація на Харківському напрямку після того, як ЗСУ відпрацювали по окупантах у Бєлгородській області західною зброєю.

ЗСУ

Фото – facebook.com/NGUmainpage

Федоренко в ефірі національного телемарафону повідомив, що за останній тиждень Сили оборони України змогли стабілізувати ситуацію на півночі Харківської області, інформує «НБН».

За словами військовослужбовця, захисники продовжують працювати над вибиванням російських окупантів із займаних позицій, знищують резерви, техніку та інші засоби «другої армії світу», зокрема на території держави-терориста.

Командир батальйону УБпАК нагадав, що саме в російському прикордонні армія Путіна розміщує свої резерви і звідти завдає ударів по позиціях ЗСУ та населених пунктах нашої країни. Зокрема, Сили оборони б’ють по місцях розміщення легкої та броньованої техніки ЗС РФ, а також ЗРК С-300, С-400, засобам РЕБ і ППО.

Військовий зазначив, що така робота української армії приносить свої плоди, оскільки загарбникам тепер треба думати, як реалізувати свої плани щодо Харківщини, враховуючи, що захисники тепер частіше атакують їх на території країни-агресора, зокрема, західною зброєю.

Нагадаємо, аналітики ISW пояснили, чому армії України важливо збивати ворожу авіацію над територією РФ.

Exit mobile version