В ISW вказали на особливість удару ЗСУ по ППО окупантів у Бєлгородській області

ЗСУ 1 або 2 червня уразили батарею С-300/400 у Бєлгородській області. У вашингтонському Інституті вивчення війни прокоментували удар по протиповітряній обороні в прикордонні РФ, вказавши на його особливість.

РСЗВ HIMARS

Фото - U.S. Army / Markus Rauchenberger

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що Сили оборони України уразили батарею ППО С-300/400 «другої армії світу» у Бєлгородській області 1 або 2 червня.

Удару було завдано по ворожій ЗРК на полі на північ від Бєлгорода та на схід від хутора Кісєльов, інформує «НБН».

Американські аналітики звернули увагу на повідомлення російських джерел про те, що захисники атакували батарею протиповітряної оборони ЗС РФ у прикордонні країни-агресора із РСЗВ HIMARS.

Зазначається, що уражена ЗРК була розташована приблизно за 60 кілометрів від нинішньої лінії фронту на півночі Харківщини та більш ніж за 80 кілометрів від самого обласного центру. Експерти пишуть, що це в межах досяжності американської РСЗВ, але перевищує дальність дії інших реактивних систем залпового вогню, які застосовують ЗСУ для завдання ударів по Бєлгородській області.

Раніше російські ЗМІ повідомили про втрати живої сили та техніки окупантів внаслідок удару ЗСУ по ППО ворога під Бєлгородом.

Exit mobile version