Росіяни скаржаться на дві суттєві переваги ЗСУ на фронті – ISW

У вашингтонському Інституті вивчення війни прокоментували скарги російських «військкорів» на дві істотні переваги Збройних сил України на фронті над «другою армією світу».

ЗСУ

Фото - mil.gov.ua

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що російські «військкори» обговорюють тактичні та технологічні інновації, які формують бойовий простір в Україні, інформує «НБН».

Американські експерти звернули увагу на список скарг, опублікований колишнім інструктором підрозділу окупантів «Шторм Z». «Військкор» докладно описав проблеми, з якими стикаються ЗС РФ при відбитті атак захисників БПЛА. За його словами, повсюдне застосування ЗСУ дронів – головний фактор у здатності України відбивати наступ путінських сил.

Блогер пише, що українська армія має велику кількісну перевагу у FPV-дронах та операторів цих безпілотників. Окрім цього, у Сил оборони є спеціалізовані та централізовані підрозділи БПЛА у складі сухопутних підрозділів. Завдяки цьому захисники інтегрують можливості розвідки та удару в основні тактичні маневри.

Окрім того, ЗСУ мають перевагу над ворогом у засобах радіоелектронної боротьби, чого не вистачає росіянам для протидії українським дронам.

Раніше американські аналітики пояснили, чому Силам оборони важливо збивати ворожу авіацію над територією держави-терориста.

Exit mobile version