У ЗСУ пояснили високі показники знищення артилерії окупантів на фронті

Представник 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков пояснив високі показники знищення артилерії «другої армії світу» на фронті останнім часом, розповівши про успішну контрбатарейну боротьбу ЗСУ.

Артилерія ЗС РФ

Фото – mil.ru

Калашніков розповів, що зараз у Силах оборони успішно працює розвідувально-вогневий комплекс, завдяки якому захисники виявляють артилерійські системи ЗС РФ та завдають по них точних ударів. Він є поєднанням радіолокаційної, звукометричної та аеророзвідки, інформує «НБН» з посиланням на «24 канал».

За словами представника 26-ї артбригади, ЗСУ використовують західні артилерійські системи, які є більш точними та потребують меншої кількості пострілів для ураження цілі, ніж російські радянські.

На початку повномасштабної війни армія Путіна використовувала САУ 2С19, ці гаубиці були основною мобільною складовою її артилерії. Також ворог працював САУ 2С5 «Гіацинт». У ході бойових дій частина таких установок або зношувалася, або була знищена. Тому окупантам довелося замінити САУ меншими мобільними буксовано-причіпними установками.

Калашніков додав, що, незважаючи на те, що у «другої армії світу» ще повно «заліза» і вона має перевагу за кількістю артилерії, ці установки поступаються за якістю та ефективністю зразкам зброї НАТО у ЗСУ.

Раніше в ISW прокоментували скарги росіян на дві суттєві переваги захисників на фронті.

Exit mobile version