Євлаш вказав на нюанс із використанням винищувача Су-57 ЗС РФ, який уразили на аеродромі «Ахтубінськ»

Речник Повітряних сил ЗСУ майор Ілля Євлаш розповів про нюанс із застосуванням винищувача Су-57 «другої армії світу» у війні проти України, який уразили на аеродромі «Ахтубінськ» 8 червня.

Російський винищувач Су-57

Фото – airliners.net

Речник ПС ЗСУ в ефірі національного телемарафону розповів, що за весь період повномасштабної війни «друга армія світу» застосовувала винищувач Су-57, який у РФ вперше вдалося уразити 8 червня, буквально лічені рази, пише «НБН».

Представник Повітряних сил уточнив, що його використання загарбниками фіксувалося під час запуску керованих авіаційних ракет, водночас регулярно ними літак не застосовувався, він не підходив близько до лінії зіткнення або до українського кордону.

Майор припустив, що, мабуть, командування ЗС РФ не хотіло наражати Су-57, який коштує мільярди доларів, на небезпеку.

Нагадаємо, у Буданова заявили, що 8 червня на аеродромі «Ахтубінськ» в Астраханській області країни-агресора було уражено Су-57. Пізніше у ГУР МОУ уточнили, що таких винищувачів окупантів могло бути два.

Раніше 19 травня у Краснодарському краї безпілотники атакували аеродром «Кущевська». ЗМІ показали супутникові знімки наслідків удару по авіабазі «другої армії світу».

Exit mobile version