В ISW розповіли, чому росіянам довелося послабити ППО у Криму

У вашингтонському Інституті вивчення війни повідомили, що ЗС РФ довелося послабити протиповітряну оборону на тимчасово захопленому Кримському півострові через атаки ЗСУ на об'єкти у Бєлгородській області країни-агресора.

ППО РФ

Фото – vpk.name

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що обстріли ЗСУ військових та матеріально-технічних об’єктів «другої армії світу» на території Бєлгородської області змусили загарбників змінити розміщення систем ППО та схему транспортування палива на Кримський півострів, інформує «НБН».

Американські експерти звернули увагу на повідомлення військового руху українців та кримських татар «Атеш». Партизани повідомили, що росіяни переміщують до Бєлгородської області системи ППО з Криму, у зв’язку з чим прикриття півострова з повітря окупантами було ослаблене.

В Інституті вивчення війни зазначили, що після обстрілу ЗСУ російських залізничних поромів 30 травня, загарбникам довелося відновити транспортування палива та матеріально-технічного забезпечення до Криму залізничним мостом через Керченську протоку.

Як повідомлялося, у російському Єйську дрони атакували буксир та баржу загарбників. У Мережі опублікували кадри удару БПЛА та його наслідків.

Exit mobile version