Соцопитування КМІС показало, що більшість українців вважає головною метою Росії у війні

Фахівці Київського міжнародного інституту соціології поцікавилися в українців, що вони визначають як кінцеву мету повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації до нашої країни.

Окупований Маріуполь

Фото – mariupolrada.gov.ua

Результати соціологічного опитування КМІС показали, що 60% респондентів переконані у тому, що головна мета РФ у війні – геноцид населення нашої країни та знищення української нації, інформує «НБН».

Геноцид та фізичне знищення більшості жителів України вважають кінцевою метою російського повномасштабного вторгнення 34% опитаних, 26% учасників дослідження переконані, що Кремль має намір знищити українську націю, примусово асимілювати українців та перетворити їх на росіян.

12% респондентів головною метою країни-агресора у війні назвали заміну влади в Україні та створення маріонеткової держави, яка у всьому слухатиметься Москву.

7% опитаних заявили, що, розв’язавши повномасштабні бойові дії, росіяни хочуть зберегти за собою ТОТ без претензії на всі чи більшість українських територій. У той же час 6% учасників дослідження вважають, що Кремль прагне приєднати всю територію нашої країни до Російської Федерації із збереженням певної культурної автономії.

Лише 5% українців вірять у те, що Москва розпочала велику війну проти їхньої країни, щоб провести її денацифікацію та демілітаризацію без посягань на незалежність держави.

Раніше соцопитування КМІС показало, що думають українці про критику влади під час війни.

Exit mobile version