Євлаш відповів, чи фіксувалося використання ЗРК С-500 у бойовій роботі окупантів

Речник Повітряних сил ЗСУ майор Ілля Євлаш відповів, чи фіксувалося використання зенітних ракетних комплексів С-500 у бойовій роботі «другої армії світу» під час перебігу війни Російської Федерації проти України.

Ілля Євлаш

Фото - скріншот із відео

Речник ПС ЗСУ в ефірі національного телемарафону розповів, що путінські окупаційні сили поки що не використовували зенітні ракетні комплекси С-500, які росіяни перекинули на територію тимчасово захопленого Криму.

За словами майора, про цю систему відомо небагато, оскільки «друга армія світу» в ході війни проти України переважно використовує ЗРК С-300 та С-400, інформує «НБН».

Євлаш зазначив, що, за інформацією РФ, системи С-500 значно перевищують показники С-400 і можуть працювати в парі з різними комплексами, тобто поєднуватися з С-300 та С-400. Також нові ЗРК окупантів можуть досягати більшої дистанції.

Представник Повітряних сил не виключає, що кремлівські пропагандисти могли завищити показники С-500, який армія Путіна ще не використовувала у бойовій роботі. Тому можна буде робити якісь висновки щодо ЗРК, коли ворог почне їх застосовувати.

Нагадаємо, начальник ГУР МОУ Кирило Буданов повідомив, що росіяни перекинули до Криму С-500. За словами генерала, загарбники розраховують, що цими комплексами вони посилять ППО на тимчасово окупованому півострові.

Exit mobile version