В ISW розповіли, як ЗСУ можуть підірвати військову присутність армії Путіна у Криму

У вашингтонському Інституті вивчення війни заявили, що регулярні атаки ЗСУ на комплекси протиповітряної оборони у Криму можуть підірвати військову присутність «другої армії світу» на тимчасово захопленому півострові.

Російські окупанти

Фото – reuters.com

Аналітики ISW у своєму матеріалі зазначають, що подальші удари захисників по комплексах ППО російських окупаційних сил на півострові можуть зробити його непридатним для використання загарбниками як плацдарм, інформує «НБН».

За словами американських експертів, постійні атаки Сил оборони на військові об’єкти армії Путіна в Криму змушують ворога перекидати на півострів додаткові установки ППО.

У ISW нагадали повідомлення глави ГУР МОУ Кирила Буданова про те, що окупанти для посилення ППО на півострові перекинули до регіону новітні системи С-500. Генерал охарактеризував ці ЗРК як експериментальні.

Аналітики зазначили, що ЗС РФ також розмістили 17 барж біля незаконно побудованого Керченського мосту, очевидно, для захисту від ударів українських морських дронів по транспортному переходу.

Експерти вважають, що загарбники можуть перекинути на півострів більше комплексів протиповітряної оборони, що зробить їх вразливими до обстрілів ЗСУ. Подальші зусилля захисників зі знищення ППО РФ у Криму можуть підірвати військову присутність армії Путіна у регіоні.

Нагадаємо, Євлаш розповів, чи фіксувалося використання ЗРК С-500 у бойовій роботі окупантів.

Exit mobile version