Плетенчук вказав на нюанс у знищенні Кримського мосту, висловившись щодо будівництва залізниці РФ

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив, що наразі Силам оборони України немає сенсу знищувати Кримський міст, оскільки російські окупанти майже не використовують його для військової логістики.

Кримський міст

Фото – korrespondent.net

Представник ВМС ЗСУ в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» пояснив, що Керченський міст після отриманих пошкоджень внаслідок удару Військово-морських сил та СБУ морськими дронами вже не має такого тактично-стратегічного значення, інформує «НБН».

Плетенчук зазначив, що зараз ліквідація цього незаконно побудованого росіянами транспортного переходу не така потрібна, оскільки він несе менше чверті загального навантаження.

Представник ВМС зазначив, що частину військових вантажів загарбники все ж таки доставляють на тимчасово окупований півострів через міст. Проте основну роль у логістиці виконувала поромна переправа, за допомогою якої ворог перекидав вагони.

Пресофіцер нагадав, що зараз РФ будує на тимчасово захопленій території півдня нашої країни рокадну залізницю, до кінця року вона спробує завершити цей проєкт. Згідно з планом окупантів, дорога йтиме із Ростова до Джанкоя вздовж Азовського узбережжя.

Плетенчук додав, що росіяни втілять задумане, проте матимуть проблему – залізниця знаходиться в зоні ураження засобів захисників.

Також в інтерв’ю представник ВМС пояснив, чому РФ почала рідше використовувати ракети «Калібр» і розповів про нову тактику ворога в Чорному морі.

Exit mobile version