ЗМІ з’ясували, як Україна готується до завдання ударів по Криму після отримання винищувачів F-16

Західні ЗМІ пишуть, що ЗСУ готуються до майбутніх атак на тимчасово захоплений Крим після отримання Україною багатофункціональних винищувачів F-16 від західних союзників з огляду на вразливість окупантів на півострові.

Окупований Крим

Фото – reuters.com

Аналітик із Гаазького центру стратегічних досліджень Фредерік Мертенс вважає, що захисники готуються до майбутніх ударів по Криму після прибуття в Україну F-16.

Він вважає, що на це вказують удари ЗСУ по засобах ППО РФ на території тимчасово захопленого півострова, інформує «НБН» із посиланням на Bussiness Insider.

Експерт заявив, що окупанти в Криму вразливі через обмежений простір для маневру. У зв’язку з цим навіть невелика кількість американських винищувачів, надана Україні, здатна вплинути на ситуацію на півострові та у Чорному морі.

Видання також цитує експертку з питань демократії Центру аналізу європейської політики Еліну Бекетову. За її словами, якщо ЗСУ зможуть деокупувати Крим, відновити контроль над Чорним морем або просто чинити достатній тиск на тимчасово захоплений півострів, щоб погрожувати Кремлю – це ознаменує кінець війни з РФ.

Раніше аналітики ISW розповіли, як Сили оборони України можуть підірвати військову присутність армії Путіна на території Криму.

Exit mobile version