У ЗСУ розповіли, як змінилася ситуація на Харківському напрямку за останні два тижні

Командир батальйону ударних безпілотників «Ахілес» 92-ї окремої штурмової бригади ім. кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко та його заступник Олесь Маляревич повідомили, як змінилася ситуація на Харківському напрямі за останні два тижні.

ЗСУ

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

В ефірі «Суспільне» командир батальйону УБпАК «Ахіллес» 92-ї ОШБр розповів, що захисникам за останні два тижні вдалося вибити «визволителів» із низки позицій на Харківщині та надійно зайняти їх, інформує «НБН».

За словами Федоренка, наразі ворог постійно намагається повернути ці позиції. Окупанти влаштовують штурми, оперативно поповнюючи свої резерви, тож на Харківському напрямку бойові дії зараз дуже насичені.

Маляревич зазначив, що бійці 92-ї ОШБр та інших підрозділів в останні дні звільнили частину території регіону, а також захопили кілька посадок поблизу селища Глибоке.

Заступник командира уточнив, що у цьому населеному пункті бої йдуть буквально за кожен будинок. Загарбники вважали це селище своїм, рухалися на село Липці. Однак тепер Глибоке для них під питанням. Крім того, у ЗС РФ немає просування і у Вовчанську.

Представники бригади додали, що зняття обмежень на застосування ЗСУ західної зброї для ударів по території РФ дає свої плоди – поблизу державного кордону окупанти не почуваються в безпеці.

Раніше у Силах оборони розкрили втрати «другої армії світу» з початку її наступу на Харківщині.

Exit mobile version