У ДПСУ відповіли на заяву Білорусі щодо збільшення чисельності українських військових на кордоні

У Державному прикордонному комітеті Республіки Білорусь заявили, що на кордоні стало більше українських військовослужбовців, попередивши про «запобігання провокаціям». Представник ДПСУ Андрій Демченко прокоментував висловлювання відомства.

Кордон Білорусі

Фото – delfi.lt

У Держприкордонкомітеті РБ заявили, що останнім часом поблизу кордону фіксується збільшення українського угруповання військ, зокрема ГУР МОУ та ССО, з важким озброєнням. Білоруське відомство попередило, що «запобігатиме усім провокаціям», інформує «НБН».

Речник Держприкордонслужби України у коментарі виданню «Українська правда» відповів на заяву з Мінська. За його словами, добре, що сусідня держава проінформована про те, що наша країна захищала та захищатиме свої території від ворожих атак, що забезпечують різні підрозділи Сил оборони.

Представник ДПСУ зазначив, що Україна нарощує фортифікаційні споруди на кордоні з РБ, у чому немає нічого провокаційного. Демченко нагадав, що Білорусь у 2022 році підтримала РФ, дозволивши армії Путіна здійснити вторгнення у нашу країну зі своєї території.

Він підкреслив, що цей напрямок залишатиметься загрозливим доти, доки Мінськ підігрує злочинним діям Москви, і наша держава робитиме все для посилення свого захисту.

Нагадаємо, минулого тижня глава уряду Вірменії Нікол Пашинян заявив, що жоден представник Єревана не приїде до Білорусі, доки там при владі перебуває диктатор Олександр Лукашенко.

Exit mobile version