Буданов назвав причини, через які він не вірить у застосування ядерної зброї РФ у разі втрати контролю над Кримом

Головний розвідник України Кирило Буданов відповів, чи вірить він у те, що глава Кремля Володимир Путін застосує ядерне озброєння у разі втрати Москвою контролю над Кримським півостровом.

Кирило Буданов

Фото – pravda.com.ua

Генерал в інтерв’ю американському виданню The Philadelphia Inquirer заявив, що Сили оборони України можуть відрізати Крим від постачання зброї із РФ і потрібно зробити все, щоб реалізувати відповідний план, інформує «НБН».

За словами головного розвідника України, він не вірить у застосування окупантами тактичної ядерної зброї у разі загрози втрати контролю над захопленим півостровом через дві причини. Начальник ГУР повідомив, що він знає, що там насправді відбувається, а також обізнаний з реальними характеристиками ядерного озброєння «другої армії світу».

Буданов додав, що у ЗСУ немає великих концентрацій військ, по яких росіянам було б доречно завдавати ядерного удару, а пробивати дірки в лініях оборони захисників армія Путіна може і звичайними засобами ведення бойових дій.

Воєначальник підкреслив, що, крім цього, завдання ядерного удару призвело б до великих політичних ризиків для глави Кремля.

Також в інтерв’ю генерал розповів, чим наша країна відповідає на значну перевагу путінських військ у живій силі.

Exit mobile version