У ГУР відзвітували про результати роботи «народного» супутника, придбаного фондом Притули

У Головному управлінні військової розвідки МО України відзвітували про результати за майже два роки роботи «народного» супутника ICEYE, який було придбано за пожертвування наших громадян у фонд Сергія Притули.

ГУР МОУ

Фото – mil.in.ua

У пресслужбі ГУР МОУ заявили, що за майже два роки роботи фахівці української військової розвідки за допомогою космічного апарату ICEYE отримували дані як на ТОТ, так і на інших територіях планети, де розміщені сили та засоби ворога, пише «НБН».

У Буданова повідомили, що за період використання «народного» супутника було зроблено 4173 знімки об’єктів «другої армії світу». Космічний апарат ICEYE дозволяє Силам оборони України відстежувати динаміку рухів особового складу путінських військ та розкривати наміри ворога.

Розвідка за допомогою супутника може бачити скупчення навіть ретельно замаскованих підрозділів окупантів, їхньої техніки, точно ідентифікувати вид і тип літаків, кораблів, установок ППО, а також фіксувати рівень пошкоджень на об’єктах окупантів, по яких було завдано удару.

У ГУР додали, що 38% отриманої з супутника інформації було використано для ураження об’єктів «другої армії світу».

Раніше у Буданова вказали на нюанс із виробництвом ракет у РФ.

Exit mobile version