Речник ВМС висловився щодо падіння уламків ракети на пляжі в Севастополі

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук прокоментував падіння уламків на одному з пляжів у тимчасово захопленому Севастополі. За його словами, Сили оборони не цілилися у зону відпочинку.

Дмитро Плетенчук

Фото – facebook.com/Taclbery

Представник ВМС ЗСУ в ефірі національного телемарафону прокоментував падіння уламків на пляжі Учкуївка 23 червня у тимчасово захопленому Севастополі. Внаслідок інциденту були загиблі та постраждалі серед цивільних, інформує «НБН».

Плетенчук заявив, що російська пропаганда бреше про те, що Сили оборони України цілеспрямовано атакували пляж – насправді жертви у зоні відпочинку були через роботу кримської протиповітряної оборони армії Путіна.

За його словами, якби ЗСУ хотіли вдарити по пляжу, там було б набагато більше жертв. Однак на відео, яке публікують самі росіяни, видно, що на прибережну зону впали уламки ракет ППО РФ.

Речник Військово-морських сил додав, що це деталі унікальної системи протиповітряної оборони окупантів, якої немає на озброєнні в армії України.

Раніше загибель людей на пляжі Учкуївка у Севастополі прокоментували аналітики Інституту вивчення війни. Американські експерти розповіли, на кому лежить відповідальність за ці жертви.

Exit mobile version