Розвідка Великобританії пояснила, чому РФ активно відправляє на війну в Україну тисячі мігрантів

Британська розвідка прокоментувала заяву голови Слідчого комітету країни-агресора Олександра Бастрикіна про постановку на військовий облік та відправлення до так званої «зони СВО» мігрантів, які нещодавно отримали російський паспорт.

ЗС РФ

Фото – donpatriot.news

Розвідка Великобританії нагадала, що 27 червня в ході виступу на Петербурзькому міжнародному юридичному форумі глава СК РФ повідомив, що в країні-агресорі виявили 30 000 мігрантів, які нещодавно отримали російське громадянство, проте не перебували на військовому обліку.

За словами Бастрикіна, 10 000 із них Москва відправила до України, де вони нібито копатимуть окопи і виконуватимуть різні завдання в тилу, пише «НБН» з посиланням на сторінку Міноборони Сполученого Королівства в соцмережі Х.

У відомстві зазначили, що раніше незалежні росЗМІ повідомляли, що силовики переслідують мігрантів, особливо з країн Центральної Азії, щоб змусити їх поповнити лави армії Путіна в обмін на громадянство РФ або щоб уникнути арешту за вигаданими звинуваченнями.

Розвідка Великобританії додала, що Москва поповнює «другу армію світу» для продовження війни проти України за рахунок мігрантів, щоб уникнути мобілізації росіян, які мають більшу політичну активність.

Раніше аналітики ISW пояснили, чому Захід має зруйнувати теорію перемоги російського диктатора у війні проти України.

Exit mobile version