Служба зовнішньої розвідки та ГУР атакували безпілотниками унікальний комбінат у РФ – ЗМІ

ЗМІ повідомляють, що в ніч на понеділок, 1 липня, дрони-камікадзе Головного управління розвідки Міноборони та Служба зовнішньої розвідки України вдарили по унікальному комбінату в країні-агресорі. В результаті операції підприємство було повністю знеструмлено.

Оскольський електрометалургійний комбінат

Фото - скріншот

Видання «РБК-Україна», посилаючись на джерела, заявило, що Служба зовнішньої розвідки та Головне управління розвідки МОУ атакували БПЛА Оскольський електрометалургійний комбінат у Бєлгородській області, інформує «НБН».

Цей завод – єдине у країні-агресорі металургійне підприємство повного циклу. Внаслідок обстрілу у прикордонному регіоні основні підстанції «Старий Оскол» та «Металургійна» припинили функціонувати – підприємство виявилося повністю знеструмленим.

З припиненням роботи ОЕМК були зупинені всі електродугові печі, в яких застиг метал. Щоб запустити ці печі, росіянам необхідно почистити їх та замінити дугові елементи, на що підуть місяці. Не виключено, що ворог змушений буде замінити печі на нові.

Підприємство є важливим для військово-промислового комплексу країни-агресора, оскільки воно випускає високоякісну сталь для автопрому та машинобудування.

Раніше в ніч на 27 червня безпілотники вдарили по Редкінському дослідному заводу у Тверській області. У Мережі показали кадри пожежі на підприємстві.

Exit mobile version