Трамп обговорює можливість угоди з Путіним щодо нерозширення НАТО та територіальних поступок України – Politico

Американське видання повідомляє, що колишній американський лідер Дональд Трамп обговорює можливість угоди з кремлівським диктатором Володимиром Путіним із здачею територій України в обмін на завершення війни.

Володимир Путін та Дональд Трамп

Фото – Evan Vucci / AP

Журналісти Politico, посилаючись на двох експертів з нацбезпеки, які підтримують республіканця, заявили, що опонент Байдена розглядає можливість угоди з главою Кремля, згідно з якою Організація Північноатлантичного договору не розширюватиметься на схід, тобто Україна та Грузія не зможуть стати частиною НАТО, інформує «НБН».

За даними видання, кандидат у президенти США веде переговори з російським диктатором, яку частину українських територій зможе зберегти держава-терорист, в обмін на які Кремль має закінчити війну.

У цьому ж матеріалі ЗМІ стверджує, що у разі повернення Трампа у президентське крісло на Північноатлантичний Альянс чекає «радикальна переорієнтація». Це означає, що в організації суттєво скоротиться роль Штатів у сфері безпеки, зокрема держави-члени, які не зможуть витрачати 2% ВВП на сферу оборони, не матимуть гарантій безпеки Америки.

Нагадаємо, що керівник Офісу Зеленського Андрій Єрмак прокоментував повідомлення щодо наміру Трампа віддати російським окупантам частину території України.

Exit mobile version