У «ЛСР» заявили, що у квітні росіянин влаштував диверсію на ракетному кораблі «Серпухов» у Балтійську

У Легіоні «Свобода Росії» заявили, що у квітні малий ракетний корабель «Серпухов» у Балтійську Калінінградської області допоміг вивести з ладу росіянин. Він влаштував пожежу на судні та забрав із собою секретні документи.

Ракетний корабель ВМС РФ "Серпухов"

Фото – ria.ru

Представники «ЛСР» у ході спільної пресконференції з проєктом «Хочу жить» розкрили, що на початку квітня росіянин із позивним «Гога» влаштував пожежу на ракетному кораблі «Серпухов» ВМС РФ, внаслідок чого судно отримало суттєві пошкодження та було відправлено на ремонт.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання «РБК-Україна».

За словами добровольців, виведення корабля з ладу – результат спецоперації «Рибалка». «Гога» став співпрацювати з «ЛСР» у 2023 році, і, будучи військовим Балтійського флоту РФ, який має допуск до держтаємниці, допоміг здійснити «демілітаризацію» судна.

Росіянин влаштував диверсію на «Серпухові» – зруйнував приміщення корабля, знищив засоби автоматизації та зв’язку, а також забрав секретні матеріали. Після успішної операції «Гогу» забрали з території країни-агресора завдяки спеціалістам проєкту «Хочу жити».

Як повідомлялося, речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук пояснив, чому Сили оборони не уражають кораблі держави-терориста в Азовському морі.

Exit mobile version