В ISW пояснили активізацію окупантів на Торецькому напрямі

Російські окупанти активізували наступальні дії на Торецькому напрямку, про що повідомили у Силах оборони України. Аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни пояснили тактику «другої армії світу».

Російські окупанти

Фото – росЗМІ

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що за останню добу ЗС РФ посилили тиск на Торецьк Донецької області, на цьому напрямі окупанти розгорнули додаткові батальйони та штурмові роти. Експерти звернули увагу на повідомлення речника оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назара Волошина 2 липня, інформує «НБН».

За словами представника ОСУВ, загарбники атакують у напрямку Торецьк-Часів Яр, де використовують невеликі піхотні групи і час від часу здійснюють механізовані атаки.

Аналітики пояснили, що спроби росіян атакувати південний фланг Часового Яру з боку Торецька можуть реально загрожувати місту в Бахмутському районі з півдня, якщо окупантам вдасться розвинути більший наступ у напрямку Шуми-Південне-Північне-Торецьк.

Експерти також цитують військового експерта Костянтина Машовця, який пов’язує активізацію ЗС РФ у районі Торецька зі спробами здійснити прорив на Авдіївський напрямок.

В ISW зазначають, що загарбники вирішили активізувати атаки на Торецькому напрямку, оскільки в цьому районі вони мають гнучку точку відходу, яка дозволить наступати на північ у напрямку Часового Яру або на захід чи південний захід від Авдіївки.

Раніше у Силах оборони України повідомили про ситуацію на Торецькому напрямку.

Exit mobile version