Олещук відзвітував про роботу ППО під час нічної атаки окупантів на Україну «Шахедами»

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив про результати роботи протиповітряної оборони у ніч на п'ятницю, 5 липня. Російські загарбники випустили по нашій країні ударні безпілотники «Шахед».

Збитий дрон-камікадзе

Фото – reuters.com

Командувач ПС ЗСУ повідомив, що сили ППО вночі відбили черговий повітряний напад ворога – російські загарбники з району Курська та Приморсько-Ахтарська випустили БПЛА «Шахед» по нашій країні, інформує «НБН».

Внаслідок бойової роботи сил протиповітряної оборони на Київщині, Чернігівщині, Черкащині, Дніпропетровщині, Миколаївщині, Одещині та Херсонщині було збито всі 32 дрони-камікадзе, якими «друга армія світу» атакувала нашу країну.

У відбитті повітряного нападу були задіяні мобільні вогневі групи, зенітні ракетні підрозділи ПС ЗСУ, підрозділи РЕБ та винищувальна авіація.

Воєначальник подякував захисникам за стовідсотковий результат у знищенні ворожих цілей.

Зазначимо, що на Київщині заявили про руйнування внаслідок нічної атаки «Шахедами». В одному із населених пунктів Макарівської громади Бучанського району уламки безпілотника пошкодили 6 приватних будинків та авто. Також були вибиті вікна, пошкоджені двері та дахи. На щастя, із місцевих жителів ніхто не постраждав.

Нагадаємо, 28 червня та 3 липня ЗС РФ вдарили по Дніпру. Начальник ОВА назвав кількість жертв внаслідок обстрілів міста.

Exit mobile version