У Міноборони РФ зробили цинічну заяву після ракетного удару окупантів по лікарні «Охматдит»

У Міністерстві оборони країни-агресора прокоментували ранкову ракетну атаку армії Путіна на Україну у понеділок, 8 липня. У відомстві обстріли цивільної та критичної інфраструктури країни назвали «відповіддю» на удари Сил оборони по енергетиці в РФ.

Міноборони РФ

Фото – rbc.ru

Російське пропагандистське агентство «РИА Новости» опублікувало заяву МО РФ щодо ранкової ракетної атаки армії Путіна на Україну. У міністерстві повідомили, що окупанти у відповідь на обстріли енергооб’єктів країни-агресора застосували проти сусідньої держави високоточну зброю великої дальності, інформує «НБН».

За версією оборонного відомства, російські загарбники атакували не цивільну та критичну інфраструктуру України, зокрема дитячу лікарню «Охматдит», а «військову промисловість» та «авіабази ЗСУ». Руйнування у Києві росіяни пояснили «падінням ракети ППО» Сил оборони.

У той же час стало відомо про 2 загиблих та 15 поранених внаслідок ракетного удару по лікарні «Охматдит», є ймовірність, що під завалами можуть бути діти.

Голова Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що рятувальники розбирають основні завали, щоби дати людям повітря.

Також у Шевченківському районі столиці зруйнований цілий під’їзд житлового будинку.

Exit mobile version