Скільки українців вважають, що настав час починати переговори з РФ і погодитися на умови Путіна – соцопитування

Соціологи Центру Разумкова з'ясували, скільки українців вважають, що Києву та Москві час розпочати офіційні мирні переговори. Також аналітики розповіли, скільки громадян вважають, що потрібно погодитись на умови РФ.

Переговори України та РФ

Фото – AFP / BELTA

Центр Разумкова на замовлення видання ZN.UA. провів соцопитування з 20 по 28 червня, з’ясувавши ставлення громадян до мирних переговорів з РФ та поступок Кремлю, інформує «НБН».

Соціологи поцікавилися в українців, чи вважають вони, що настав час для початку мирних переговорів із державою-терористом. 43,9% респондентів відповіли, що варто розпочати офіційний діалог із Москвою, 35% опитаних виступили проти цієї ідеї, 21,1% було важко визначитися з відповіддю.

6,1% українців заявили, що наша країна має «віддати» РФ Донеччину, Луганщину, Херсонщину та Запоріжжя у межах адміністративних кордонів областей. 82,8% проти таких територіальних поступок.

4,5% вважають, що ці регіони у міжнародних договорах мають бути зафіксовані як території країни-агресора, 83,6% респондентів не погоджуються на це.

21,8% опитаних виступили за нейтральний та без’ядерний статус України, що має бути закріплено у Конституції. 58,5% українців заявили, що Київ не повинен йти на цей крок.

9% учасників дослідження готові погодитися зі скасуванням санкцій проти РФ, 76,9% заявили, що західні заходи щодо держави-терориста мають продовжувати діяти.

Раніше соціологи КМІС розповіли, скільки українців вірять у те, що безпекові угоди не вплинуть на обороноздатність країни.

Exit mobile version