Україна отримала велику партію таємно переданої військової допомоги від Німеччини – ЗМІ

ЗМІ повідомляють, що ФРН таємно передала Україні величезну партію військової допомоги. Сили оборони отримають від Берліна танки, РСЗВ та комплекси ППО.

Німеччина

Фото – reuters.com

Берлін наприкінці червня – на початку липня таємно передав Києву нову партію військової допомоги, до якої увійшли 39 танків, інформує «НБН» із посиланням на німецьке видання Merkur.

Крім цього, нещодавно українська сторона отримала від Німеччини ще 10 танків Leopard 1A5 та 20 БМП Marder. Також в арсеналі ЗСУ з’явилися боєприпаси для цих бронемашин, 4 танки розмінування Wisent 1, і по 2 мостоукладальні танки Biber, інженерні танки Dachs та евакуаційні танки.

Німецька влада відправила для захисту українських міст та об’єктів критичної інфраструктури від повітряних атак окупаційних сил Російської Федерації ще 2 комплекси ППО – IRIS-T SLM та IRIS-T SLS.

До списку наданого ФРН озброєння також увійшли 3 РСЗВ HIMARS.

Як повідомлялося, ЗМІ дізналися, чому Європейський Союз не може виконати зобов’язання щодо постачання боєприпасів в Україну. Журналісти вказали на нюанс із випуском снарядів у європейських країнах.

Exit mobile version