В ISW допустили виведення частини окупаційних сил РФ із України після втрат ПВК «Вагнер» у Малі

У вашингтонському Інституті вивчення війни вважають, що знищення найманців ПВК «Вагнер» повстанцями-туарегами в Малі може призвести до виведення частини окупаційних сил Російської Федерації із України.

ПВК "Вагнер"

Фото – ura.news

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що після знищення «вагнерівців» у Малі Кремлю доведеться їх замінити іншими бойовиками. Декілька російських військових блогерів вважають, що через втрати найманців ЧВК керівництво РФ відправить на материк бійців Африканського корпусу Міноборони країни-агресора, інформує «НБН».

Американські експерти вважають, що Африканський корпус не зможе належним чином замінити ПВК «Вагнер», оскільки частину його сил нещодавно відправили до України для участі у бойових діях на півночі Харківської області.

Аналітики вважають, що після знищення «вагнерівців» повстанцями-туарегами, ймовірно, військове керівництво держави-терориста передислокує деяких бійців Африканського корпусу в Малі. При цьому навряд чи МО РФ розглядає повну заміну найманців ЧВК як пріоритетне завдання.

Нагадаємо, у ГУР МОУ розкрили, завдяки чому повстанці в Малі провели ефективну операцію проти бойовиків ПВК «Вагнер».

Exit mobile version