Аналітики ISW оцінили перспективи проведення масштабного наступу ЗС РФ цього літа

У вашингтонському Інституті вивчення війни оцінили перспективи проведення російськими окупаційними силами масштабного наступу в Україні цього літа, прокоментувавши «пульсуючі» атаки загарбників на фронті.

Російські окупанти

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що окупантам важко проводити одночасні масштабні наступальні операції на фронті в Україні. Протягом літа загарбники здійснювали «пульсуючі» механізовані атаки в районі Лимана, Часового Яру, Авдіївки та на захід та південний захід від Донецька, інформує «НБН».

Американські експерти пишуть, що, не маючи тактичних досягнень у районі Авдіївки, для командування ЗС РФ пріоритетом став Донецьк, і воно, ймовірно, направить на цю ділянку фронту додаткові механізовані сили. Окупанти спробують використати слабкі місця оборони ЗСУ та досягти хоча б обмеженого територіального просування протягом літа.

За словами аналітиків, військове керівництво країни-агресора може вважати, що «пульсуючих» атак армії Путіна достатньо для досягнення обмежених цілей, або вважає, що такі дії загарбників – межа їхніх поточних можливостей.

В ISW зазначають, що для проведення періодичних штурмів росіянам техніки достатньо, проте не відомо, чи вистачить їм бойових машин для масштабних наступів на кількох напрямках. При цьому американські експерти вважають, що окупанти навряд чи проводитимуть наступальну операцію влітку через брак живої сили та матеріальних засобів.

Раніше аналітики допустили виведення частини сил армії Путіна з України після втрат ПВК «Вагнер» у Малі.

Exit mobile version