Експерт назвав три причини, через які Силам оборони не вдається зупинити просування ЗС РФ

Військовий експерт Павло Нарожний назвав три причини, через які Силам оборони України не вдається зупинити просування російських загарбників на фронті, які прагнуть «повернути втрачене».

ЗСУ

Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

Нарожний у коментарі виданню «РБК-Україна» розповів, що перша і найголовніша причина, чому українським військам не вдається зупинити просування армії Путіна – брак людей через затягування ухвалення закону про мобілізацію.

Військовий експерт уточнив, що закон набув чинності 18 травня, коли по факту розпочалася літня кампанія окупантів. Тобто Україна почала набирати людей у ​​Сили оборони, коли ЗС РФ пішли у наступ, інформує «НБН».

Друга причина, як зазначив Нарожний, активне застосування авіації російськими окупантами. Ворог використовує безліч КАБів, регулярно завдає ударів по лінії зіткнення, позиціях захисників та їхній техніці. Однак Силам оборони поки що нічим відповідати на такі атаки через відсутність винищувачів F-16 та достатньої кількості ЗРК Patriot.

За його словами, третій фактор – повільне надходження західної військової допомоги. Експерт нагадав про слова президента щодо недоукомплектованих бригад. Ймовірно, захисникам не вистачає бронетехніки, артилерії та боєприпасів, які потрібні для стримування наступу ЗС РФ, знищення живої сили та бойових машин загарбників.

Нагадаємо, експерти ISW оцінили перспективи проведення масштабного наступу «другої армії світу» цього літа.

Exit mobile version