Аналітики ISW пояснили, чому окупанти активно просуваються у Донецькій області

У вашингтонському Інституті вивчення війни перерахували причини активного просування російських окупаційних сил у Донецькій області, зокрема на Покровському напрямку, який є одним із найгарячіших на фронті.

Російські окупанти

Фото – reuters.com

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що «друга армія світу» активно просувається на Донеччині з двох причин – через недостатню укомплектованість бригад Сил оборони України та рельєф місцевості на північний захід від Авдіївки, інформує «НБН».

Американські експерти звернули увагу на коментар оглядача Костянтина Машовця. За його словами, на Покровському напрямку ЗСУ мають гірші засоби захисту та обладнання, тому не можуть сповільнити наступ армії Путіна.

Він пояснив, що через затримки західної військової допомоги, зокрема від США, сталися затримки з оснащенням новостворених підрозділів Сил оборони та переоснащенням формувань, які вже брали участь у бойових діях.

В ISW зазначають, що російські загарбники користуються цією слабкістю захисників для отримання тактичних переваг. У той же час аналітики прогнозують сповільнення наступу ЗС РФ, оскільки окупаційні сили підходять до ряду великих населених пунктів.

Раніше військовий експерт перерахував три причини, через які ЗСУ не вдається зупинити просування ворога.

Exit mobile version