Авіаційний експерт підрахував, скільки літаків залишилося в армії Путіна для виконання бойових завдань

Авіаційний експерт Костянтин Криволап відповів, скільки літаків залишилося у збройних сил країни-агресора для виконання бойових завдань, зокрема для завдання ударів по Україні.

Російська авіація

Фото – novyny.live

Авіаексперт в ефірі національного телемарафону розповів, що в Російській Федерації за весь час було вироблено 150-160 літаків, із них 30 окупаційні війська втратили під час війни проти України, інформує «НБН».

За словами Криволапа, зараз у «другої армії світу» залишилося близько 80 літаків, які придатні для виконання бойових завдань. Решта – або виведені з ладу, або пошкоджені, або перебувають на ремонті тощо.

Він зазначив, що масована атака безпілотників на аеродром Військово-комічних сил РФ у Липецьку 9 серпня, де базувалися Су-34, Су-35 та МіГ-31, є серйозним ударом для країни-агресора.

Зазначимо, що у Мережі з’явилася інформація про те, що напередодні окупанти перекинули кілька бомбардувальників Ту-95МС на аеродром у Липецьку. За даними аналітиків Defense Express, на цій авіабазі знаходилися нові винищувачі Су-27.

Також експерти пояснили, чому протиповітряна оборона ЗС РФ не змогла перехопити українські БПЛА, які вдарили по аеродрому в Липецьку.

Exit mobile version