У Defense Express пояснили, чому ППО РФ не змогла перехопити дрони, які вдарили по аеродрому в Липецьку

Військові аналітики Defense Express прокоментували масований удар БПЛА по аеродрому в Липецьку в ніч на 9 серпня. Вони пояснили, чому ППО країни-агресора не змогла перехопити безпілотники, які атакували об'єкт ВКС РФ.

Аеродром у Липецьку РФ

Фото – anna-news.info

У Defense Express розповіли, що Сили оборони України атакували аеродром ВКС РФ у Липецьку дронами-камікадзе великої дальності типу «Лютий», інформує «НБН».

За словами аналітиків, це був масований удар по авіабазі «другої армії світу» з використанням кількох десятків безпілотників. БПЛА змогли прорватися через ППО держави-терориста та уразити військовий об’єкт.

Протиповітряній обороні окупантів було складно перехопити дрони не лише через їхню чисельність: українські «пташки» летіли на досить низькій висоті. Крім того, атака на аеродром відбувалася у кілька хвиль.

У Defense Express повідомили, що, крім Су-30, Су-34, Су-35, МіГ-31, там базувалися нові російські винищувачі Су-27 і проходило навчання пілотів на цих літаках. Поки невідомо, чи постраждала авіація ворога внаслідок прильоту по аеродрому.

Раніше ЗМІ повідомляли, що окрім кількох десятків винищувачів на авіабазі в Липецьку знаходилися гелікоптери загарбників та склади з величезним запасом КАБів.

Exit mobile version