Бої в Курській області змусять РФ передислокувати сили з інших напрямів – розвідка Естонії

Заступник голови Центру розвідки Міноборони Естонії Янек Кессельман прокоментував бої в Курській області. Він переконаний, що ці події змусять військове керівництво РФ передислокувати до регіону сили з інших напрямків.

Російські окупанти

Фото – ria.ru

Представник естонської розвідки припускає, що «прорив» у Курській області став несподіванкою для «другої армії світу» і вона не була готова до атаки в цьому регіоні, повідомляє «НБН» з посиланням на ERR.

За його словами, українські війська змогли просунутися вглиб території країни-агресора на 15 кілометрів, не виключено, що другу лінію оборони армії загарбників у Курській області частково прорвано.

Кессельманн вважає, що у зв’язку з цими подіями військовому керівництву Росії доведеться передислокувати до прикордонного регіону окупаційні сили з інших напрямків, щоб забезпечити оборону та контрудар проти українських підрозділів.

Нагадаємо, у вашингтонському Інституті вивчення війни спрогнозували, як командування ЗС РФ реагуватиме на події у Курській області. Американські аналітики озвучили чотири сценарії.

Exit mobile version