На аеродромі в Липецьку знаходилися склади з понад 700 КАБами, кілька десятків винищувачів та гелікоптери – ЗМІ

У Генштабі ЗСУ підтвердили успішне ураження аеродрому в Липецьку в ніч на п'ятницю, 9 серпня. ЗМІ дізналися, що на момент удару БПЛА на об'єкті знаходилася бойова авіація ворога та великий запас КАБів.

Аеродром у Липецьку РФ

Фото - topwar.ru

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що в ході атаки Сил оборони на аеродром ВКС РФ у Липецьку було уражено склади з КАБами та низку інших об’єктів у районі авіабази.

Успішну операцію провела СБУ у співпраці із ССО та ЗСУ, інформує «НБН».

Видання «РБК-Україна», посилаючись на джерела, пише, що на момент прильоту по аеродрому «Липецьк-2» там знаходилися склади з понад 700 керованими авіаційними бомбами, гелікоптери і кілька десятків винищувачів. Більшість літаків не встигли злетіти до удару.

«Бавовна» внаслідок атаки БПЛА по військовому об’єкту окупантів, де базуються винищувачі Су-34, Су-35 та МіГ-31, спровокувала масштабну пожежу та ланцюгову детонацію.

У Мережі пишуть, що на аеродромі у Липецьку продовжуються пожежі. Моніторингова група Telegram-каналу «Крымский ветер» показала супутникові фото, на яких зафіксовані займання.

Фото – t.me/Crimeanwind
Фото – t.me/Crimeanwind

Нагадаємо, що губернатор Липецької області оголосив евакуацію жителів із низки населених пунктів, розташованих поблизу авіабази.

Exit mobile version