Жданов пояснив, навіщо Силам оборони «прорив» у Курській області та відповів, чи візьмуть вони АЕС

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, навіщо українські війська розпочали бойові дії у прикордонному регіоні країни-агресора. Також він відповів, чи візьмуть Сили оборони Курську АЕС.

Олег Жданов

Фото – radiosvoboda.org

Жданов заявив, що якщо Україна має сили та засоби, значить вона повинна завдавати вогневе ураження окупантам на будь-якій території, де є з ними лінія зіткнення, зокрема, чим сьогодні є наш державний кордон, інформує «НБН» з посиланням на «Апостроф».

За словами експерта, захід у Курську область покликаний ліквідувати загрозу для Сумщини, створити буферну зону на території прикордонного регіону РФ, зупинити роботу залізниці та зупинити автомобільні шляхи, на яких будувалася логістика Північного угруповання військ РФ.

Говорячи щодо просування вглиб російської території та встановлення контролю над Курською АЕС, експерт висловив упевненість у тому, що такі дії не мають тактичного сенсу. Крім того такий крок України можуть розкритикувати її союзники.

Жданов зазначив, що, окрім цього, навіть якщо Сили оборони візьмуть атомну електростанцію, їм доведеться утримувати коридор завдовжки 70 кілометрів, що дуже важко. Або доведеться звільняти територію навколо об’єкта, щоб створити плацдарм, для чого навряд чи вистачить сил та засобів.

Раніше Олександр Мусієнко назвав головні цілі «прориву» у Курській області.

Exit mobile version