Підете за штурмовиками – евакуйованих із Курської області російських строковиків змушують йти на фронт

Російські ЗМІ повідомляють, що строковиків армії країни-агресора, яких евакуювали із Курської області, змушують йти на фронт. Декому з них за відмову від участі у бойових діях погрожують судом. Родичі солдатів скаржаться, що кремлівський диктатор Володимир Путін не дотримав своєї обіцянки.

Армія РФ

Фото – interfax.ru

Російське видання «Верстка» поспілкувалося з двома матерями строковиків ЗС РФ. Жінки стверджують, що їхніх синів змушують брати участь у бойових діях, повідомляє «НБН».

ЗМІ пише, що близько 150 солдатів строкової служби РФ, які раніше змогли евакуюватися із прикордонного регіону, зараз перебувають в одній із військових частин під Курськом.

Співрозмовниці журналістів розповіли, що їхніх синів та їхніх товаришів по службі командування має намір відправити за штурмовими підрозділами для «чистки території». Керівництво їм обіцяє пільги та щоденну виплату «бойових» у розмірі 4000-4500 рублів. За відмову від участі у бойових діях строковикам погрожують судом, який закінчиться для них відправкою на фронт.

Одна із росіянок стверджує, що солдат строкової служби змушують підписувати контракт із оборонним відомством. Вона скаржиться, що глава Кремля, який обіцяв не відправляти строковиків у «зону СВО», не дотримав свого слова.

Нагадаємо, українські журналісти показали Суджу, яку контролюють Сили оборони.

Exit mobile version