Лубінець назвав кількість дітей, які живуть під російською окупацією

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець висловився про реальну кількість дітей, які перебувають на тимчасово захоплених територіях України та щодня живуть під загрозою депортації, назвавши офіційну цифру.

Дмитро Лубінець

Фото – facebook.com/dmytro.lubinets

Омбудсмен на Саміті перших леді та джентльменів повідомив, що під російською окупацією живе понад 1,5 мільйона юних українців. За його словами, діти щодня знаходяться під загрозою депортації, повідомляє «НБН» із посиланням на видання OBOZ.UA.

Уповноважений ВРУ з прав людини нагадав, що «визволителі» регулярно примусово вивозять неповнолітніх громадян України із захоплених регіонів у Російську Федерацію. Офіційна кількість таких дітей становить 19 546, однак точної цифри ніхто не знає.

Лубінець розповів, що у серпні окупанти понад 1000 юних українців із Херсонської області відправили «оздоровлюватися» до Кабардино-Балкарської Республіки країни-агресора, і невідомо, скільки з них повернеться додому.

Раніше омбудсмен заявляв, що нерідко росіяни всиновлюють депортованих українських дітей. Торік ЗМІ повідомляли, що депутат Держдуми РФ Сергій Миронов «удочерив» викрадену з Херсона дівчинку, змінивши їй ім’я та місце народження.

Exit mobile version