У Буданова підтвердили знищення винищувача Су-30СМ окупантів у Чорному морі (ВІДЕО)

Напередодні ЗМІ поширили повідомлення про таємниче зникнення винищувача Су-30СМ ЗС РФ поблизу Севастополя в ніч на 11 вересня. У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що ворожий літак було знищено та показали відповідні кадри.

Російський винищувач Су-30

Фото - wikipedia.org

У ніч на 11 вересня авіація «другої армії світу» здійснювала атаку на Україну, винищувач Су-30СМ випустив 4 із 6 доступних ракет, зник з радарів і не повернувся на аеродром. Пізніше росіяни виявили у Чорному морі масляну пляму та уламки літака. У Мережі припустили, що борт було знищено, інформує «НБН».

Незабаром на офіційному сайті ГУР МОУ з’явилося підтвердження ліквідації Су-30 СМ окупантів у Чорному морі – бійці спецпідрозділу військової розвідки «демілітаризували» винищувач пострілом із переносного зенітного комплексу.

У Буданова уточнили, що бойовий літак належав до складу 43-го окремого морського авіаційного полку Повітряно-космічних сил країни-агресора, який базується на аеродромі «Саки» у тимчасово захопленому Криму. Вартість «пташки» орієнтовно становить 50 мільйонів доларів.

За даними розвідки, ворог втратив зв’язок із Су-30СМ 11 вересня близько 5:00, через три години він розпочав пошуково-рятувальну операцію.

Як повідомлялося, у Росії двоє школярів спалили гелікоптер Мі-8. ЗМІ розповіли подробиці диверсії.

Exit mobile version