Розвідка Великобританії вказала на головну небезпеку для України в отриманні іранських ракет РФ

Країна-агресор отримала від Ірану балістичні ракети ближньої дії Fath-360. Розвідка Великобританії розповіла, у чому головна небезпека цієї зброї для України.

Пускові установки іранських ракет Fath-360

Фото – tasnimnews.com

У звіті розвідки Великобританії сказано, що Тегеран уперше публічно представив балістичну ракету Fath-360 ще чотири роки тому. Особливість цієї зброї ближньої дії в тому, що вона може доставляти 150-кілограмову боєголовку на відстань 120 кілометрів, пише «НБН» із посиланням на сторінку Міноборони Сполученого Королівства у соцмережі Х.

У відомстві нагадали, що раніше Тегеран передавав Москві снаряди для артилерії, дрони-камікадзе «Шахед», а також підтримував виробництво ударних БПЛА в країні-агресорі. Отримання Кремлем балістичної зброї – свідчення поглиблення військових відносин двох країн.

Розвідка Великобританії зазначає, що постачання іранських ракет до Росії доповнять і зміцнять здатність путінських окупаційних сил завдавати точкових ударів по військових об’єктах та об’єктах цивільної інфраструктури поблизу лінії фронту в Україні. Крім того, загарбники збережуть можливість бити по цілях у глибині країни.

Як повідомлялося, журналісти дізналися, яким маршрутом Іран відправив балістичну зброю державі-терористу.

Exit mobile version