Командир підрозділу Третьої штурмової відповів, чи замінять безпілотники піхоту у бойових діях

Командир підрозділу Terra у складі 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ із позивним «Абдула» Микола Волохов розповів про роль дронів на війні та відповів, чи замінять безпілотники піхоту у бойових діях.

ЗСУ

Фото - mil.gov.ua

Командир підрозділу Terra в інтерв’ю виданню OBOZ.UA розповів, що на фронті БПЛА допомагають рятувати життя та здоров’я бійців піхоти, а також знизити тягар, який лежить на їхніх плечах, повідомляє «НБН».

За словами Волохова, використання дронів виключає фактор стресу та ризику життя захисника саме завдяки безпілотному компоненту. Він запропонував уявити, що було б, якби у кожен ворожий корабель врізався корабель Головного управління розвідки МОУ чи Служби безпеки України, в якому сидів би військовослужбовець.

Також, як зазначив командир підрозділу 3-ї ОШБр, БПЛА покликані мінімізувати ризики для бійця, наприклад, щоб безпілотники проводили розвідку, розмінування тощо.

Військовий пояснив, що підготовлений піхотинець – найдорожчий ресурс, оскільки на його спорядження витрачаються шалені гроші, крім того, воїн накопичує безцінний досвід. Водночас у майбутньому дрони навряд чи зможуть замінити піхоту у бойових діях.

Раніше заступник Сирського пояснив, чому БПЛА Сил оборони України перевершують «класичну» зброю.

Exit mobile version