В ISW прокоментували прогноз Буданова щодо прагнення Путіна закінчити війну до 2026 року

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що РФ прагне закінчити війну проти України своєю перемогою максимум на початок 2026 року. У ISW прокоментували прогноз генерала.

Кирило Буданов

Фото - t.me/ChiefUkrDIU

У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували заяви начальника ГУР МОУ Кирила Буданова на 20-й зустрічі Ялтинської європейської стратегії у Києві. Головний розвідник України стверджує, що Росія хоче забезпечити свою перемогу у війні максимум на початок 2026 року, інформує «НБН».

Генерал зазначав, що до середини наступного року в РФ погіршиться економічна та соціально-політична ситуація, а також зростуть труднощі із поповненням окупаційної армії Путіна. Відповідні проблеми змусять кремлівського диктатора або зменшити інтенсивність боїв в Україні, або оголосити нову хвилю мобілізації.

Американські аналітики, коментуючи прогноз воєначальника, стверджують, що, незважаючи на проблеми, які назрівають у країні-агресорі, лідер росіян не схильний починати новий раунд мобілізації. Ймовірно, він накаже МО РФ продовжувати поточні зусилля щодо набору бійців до його окупаційних військ.

Однак коли такі зусилля почнуть сильно відставати від оперативних потреб на фронті, Путін може піти на ризикований для нього крок задля підтримки інтенсивності бойових дій.

Зазначимо, що раніше в ISW повідомили, що росіяни наростили виробництво зброї та техніки.

Exit mobile version