Аналітики ISW назвали два фактори, від яких залежить здатність України дати відсіч окупантам

У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили, від чого залежить здатність України дати відсіч російським загарбникам. За словами аналітиків, є два визначальні фактори.

ЗСУ

Фото – zsu.gov.ua

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що Україні потрібно сформувати ефективні бойові підрозділи для захисту критичних районів та забезпечення ініціативи на полі бою. Проте Київ не може зробити цього через затримку військової допомоги та недостатні поставки від союзників, інформує «НБН».

Експерти звернули увагу на слова українського лідера Володимира Зеленського у нещодавньому інтерв’ю CNN щодо формування Сил оборони. Президент повідомив, що із 14 бригад, які мають бути готовими, країна не змогла оснастити навіть 4 через повільну передачу зброї та техніки. Щоб компенсувати недостатні ресурси, захисникам передають обладнання зі складів чи резервних бригад. Також Україна збільшила виробництво БПЛА.

Аналітики процитували і командувача Сухопутних військ Олександра Павлюка. Раніше він повідомляв про роботу над формуванням 10 нових бригад, наголошуючи, що проблема оборонних операцій ЗСУ – не особовий склад, а брак обладнання.

В ISW зазначають, що здатність Сил оборони дати відсіч ворогові залежить від двох факторів: зусиль України щодо створення нових та відновлення існуючих підрозділів, а також від постачання західної військової допомоги.

Американські експерти зазначили, що для вирішення проблем Київ робить значні кроки: на тлі нестачі артилерійських снарядів використовує для стримування атак піхоти та бронетехніки ЗС РФ FPV-дрони, збільшив випуск 155-міліметрових артилерійських боєприпасів та з початку повномасштабного вторгнення працює над збільшенням виробництва броньованої техніки.

При цьому США та їхні союзники можуть підвищити ефективність зусиль із формування українських сил, передавши Києву більше танків, БТР та БМП.

Раніше в ISW прокоментували прогноз Буданова щодо прагнення Путіна закінчити війну до 2026 року.

Exit mobile version