В ISW оцінили, який ефект матимуть удари по логістиці РФ після атаки на склад у Тверській області

У вашингтонському Інституті вивчення війни оцінили, який ефект матимуть подальші удари по логістичних об'єктах окупантів у тилу після атаки Сил оборони на склад із боєприпасами у Тверській області 18 вересня.

Удар по складу БК у Тверській області

Фото - скріншот із відео

В аналітичному матеріалі ISW наголошується, що, за даними джерел у спецслужбах України, 18 вересня СБУ, ГУР МОУ та ССО вдарили по об’єкту 107-го арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління МО РФ поблизу міста Торопець Тверської області, інформує «НБН».

Американські експерти уточнили, що росіяни зберігали на цьому складі «Іскандери», балістичні ракети «Точка-У», північнокорейські ракети KN-23, боєприпаси для ЗРК, РСЗВ та артилерійські снаряди. Приліт по об’єкту викликав істерику у пропагандистів та Z-блогерів.

Аналітики вважають, що подальші удари Сил оборони по логістичним об’єктам ЗС РФ у тилу з аналогічним рівнем шкоди, як після «бавовни» у Тверській області, створять ширший оперативний тиск на загарбників, оскільки такі атаки підривають здатність армії Путіна завдавати ударів великої дальності по українській території.

В ISW нагадали, що після успішних обстрілів із РСЗВ HIMARS складів БК росіян на ТОТ влітку 2022 року командуванню «другої армії світу» довелося розосередити склади БК, що тоді погіршило ефективність ворожої логістики.

Експерти додали, що удари ЗСУ по об’єктах загарбників на російській території можуть призвести до ухвалення аналогічного рішення військовим керівництвом країни-агресора.

Нагадаємо, російські ЗМІ розкрили подробиці «бавовни» на складі боєприпасів у Тверській області.

Exit mobile version