У РНБО анонсували обмеження використання Telegram військовими та представниками влади

У Раді націбезпеки та оборони України повідомили, що військовослужбовці та представники влади у своїй комунікації обмежать використання Telegram, оскільки спецслужби РФ мають доступ до даних у месенджері.

Telegram

Фото – imgur.com/FUNItDG

У РНБО заявили, що НКЦК заборонить встановлення та обмежить використання Telegram на службових пристроях у формуваннях Сил оборони та безпеки, органах державної влади та підприємствах критичної інфраструктури, пише «НБН».

Повідомляється, що в ході засідання РНБО начальник ГУР МОУ Кирило Буданов представив обґрунтовані дані щодо доступу спецслужб країни-агресора до персональних даних користувачів месенджера, їхніх особистих переписок і навіть видалених повідомлень.

У свою чергу представники СБУ та Генштабу України стверджують, що росіяни активно використовують Telegram проти нашої країни: вони застосовують месенджер у кібератаках, для встановлення геолокації користувачів, коригування ракетних обстрілів тощо.

Після запровадження заборони застосунку серед військових, представників влади та працівників об’єктів критичної інфраструктури його використання продовжать лише ті, для кого це є частиною службових обов’язків.

Раніше соціологи КМІС з’ясували, чи підтримають українці рішення влади про заборону цього месенджера в країні.

Exit mobile version