ЗМІ заявили, що Москва знала про підготовку наступу в Курській області, розкривши причину провалу оборони РФ

Західні журналісти заявили, що у Москві знали про підготовку українського наступу в Курській області. Незважаючи на те, що командування армії Путіна передбачало операцію ЗСУ у прикордонному регіоні, російська оборона виявилася провальною.

Російські окупанти

Фото – ria.ru

Британське видання The Guardian, посилаючись на документи МВС, ФСБ та ЗС РФ, вилучених із будівель у Курській області українською групою спецназу, заявило, що у Москві знали про наміри Сил оборони провести операцію у російському прикордонному регіоні, інформує «НБН».

Журналісти розповіли, що частина документів – це роздруковані накази, які росіяни розсилали до різних підрозділів, а частина – рукописні журнали, що фіксують події та проблеми на певних позиціях.

Останні записи були зроблені окупантами за 6 тижнів до початку наступу ЗСУ в Курській області. Найраніші документи були оформлені наприкінці минулого року. Вони підтверджують, що 19 лютого командирам загарбників повідомили про намір Сил оборони швидко просунутися із Сумщини на територію РФ на глибину до 80 кілометрів.

У середині наступного місяця підрозділам ЗС РФ на кордоні наказали посилити оборонні рубежі. На початку літа росіяни дізналися про плани українських сил взяти під контроль Суджу. При цьому командування окупантів спромоглося укомплектувати розміщені на фронті частини на 60-70%, які складалися з резервів зі слабкою підготовкою.

Співрозмовники видання розповіли, що 6 серпня, коли ЗСУ почали наступати на Курську область, багато загарбників покинули свої позиції. Ворог навіть не знищив важливих документів і не забрав їх із собою.

Протягом тижня Сили оборони встановили контроль над Суджею, під час хаотичного відступу ЗС РФ вони взяли у полон багато путінських солдатів, зокрема строковиків.

Нагадаємо, у Defense Express повідомили про перехід українських сил до другої фази наступу у прикордонному регіоні країни-агресора.

Exit mobile version