Ексзаступник глави Генштабу назвав причину суттєвого погіршення ситуації навколо Вугледара

Ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко пояснив, чому погіршилася ситуація навколо Вугледара Донецької області.

Вугледар

Фото - Нацполіція

Колишній заступник начальника Генштабу України в інтерв’ю виданню OBOZ.UA заявив, що довкола Вугледара склалася дуже загрозлива ситуація – російські сили взяли місто в напівоточення. Нині загроза захоплення населеного пункту велика, як ніколи.

За його словами, два роки захисники утримували позиції, проте останнім часом окупантам вдалося підійти до околиць Вугледара, повідомляє «НБН».

Романенко пояснив, що ситуація навколо міста значно погіршилася через головну проблему – нестачу людей у ​​Силах оборони. Генерал зазначив, що нещодавно ухвалений закон про мобілізацію не може оперативно вирішити питання створення резервних бригад та укомплектування підрозділів, які вже беруть участь у бойових діях.

Ексзаступник начальника Генштабу підсумував, що навіть за наявності відповідних фортифікаційних укріплень ЗСУ необхідні добре підготовлені бійці, яких наразі не вистачає.

Раніше західне ЗМІ заявило, що бійці 72-ї ОМБр почали «тихо відходити» із Вугледара. У бригаді відреагували на заяву видання.

Exit mobile version