В ISW оцінили, чи вплине кардинально захоплення Вугледара на хід наступів окупантів на Донеччині

У вашингтонському Інституті вивчення війни оцінили, чи вплине кардинально захоплення Вугледара Донецької області російськими військами на хід їх наступів на Донеччині.

Вугледар

Фото – AP Photo / LIBKOS

В аналітичному матеріалі ISW наголошується, що армія Путіна, ймовірно, захопила Вугледар, проте окупація міста навряд чи кардинально змінить перебіг наступів ЗС РФ у Донецькій області, інформує «НБН».

Американські експерти пишуть, що деякі російські військкори не очікують краху лінії фронту після того, як «друга армія світу» візьме Вугледар. Вони вважають, що місто необхідно повністю очистити, щоб воно стало придатним для нових атак плацдармом, окрім того, загарбникам потрібно брати до уваги оборонні позиції ЗСУ на північний схід від населеного пункту.

На думку аналітиків, окупація Вугледара не вплине кардинально на перебіг наступів у західній частині Донеччини, зокрема тому, що місто не є особливо важливим логістичним вузлом.

Окрім того, населений пункт знаходиться за 30 кілометрів на південь від нинішніх зусиль армії Путіна у напрямку Покровська. Відповідно, для підтримки цих наступальних дій ЗС РФ необхідно маневрувати 30 кілометрів по відкритій місцевості.

В ISW звернули увагу на коментар «радника голови ДНР» Ігоря Кімаковського. Соратник Пушиліна заявив, що незабаром ґрунтова дорога, якою українські сили могли б відступити із міста, через багнюку стане непридатною для використання. Він переконаний, що росіяни зіштовхнуться із цією ж проблемою в ході механізованих атак.

Нагадаємо, глава ЦПД відреагував на відео встановлення прапора РФ окупантами у Вугледарі.

Exit mobile version