Командир 72-ї ОМБр розповів, чому українські сили не мали шансів утримати Вугледар

Новий командир 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Олександр Охріменко назвав причини виходу бійців із Вугледару.

Вугледар

Фото - Нацполіція

Командир 72-ї ОМБр розповів, що наприкінці минулого місяця ситуація у Вугледарі Донецької області була дуже напруженою, особливо на флангах, що не дозволяло Силам оборони України утримувати місто.

За його словами, бійці його бригади фактично опинилися у тактичному оточенні у населеному пункті, інформує «НБН», посилаючись на «Главред».

Охріменко пояснив, що за таких умов захисникам у місті важко було поповнювати боєприпаси, здійснювати евакуацію і вже не могли підходити резерви, оскільки вони перебували під вогнем ЗС РФ.

На кінець минулого місяця у Вугледарі співвідношення сил і засобів було 1:9 на користь ворога, у росіян було більше особового складу, танків, БМП, артилерії та протитанкових засобів. Також ситуація на півдні області настільки змінилася, що утримання міста втрачало своє значення.

Раніше відступ бійців 72-ї ОМБр із Вугледару прокоментував командир підрозділу БПЛА Ігор Луценко. Він заявив, що вихід захисників із міста був важким та кривавим.

Exit mobile version