Ходжес висловився щодо завершення війни в Україні за сценарієм Німеччини та Кореї

Екскомандувач військ США в Європі, старший радник НАТО з логістики Бен Ходжес висловився щодо завершення війни в Україні за сценарієм Німеччини та Кореї.

Бен Ходжес

Фото – whoswhos.org

Колишній командувач армії США в Європі в інтерв’ю журналістці Наталі Мосейчук прокоментував припущення про те, що війна в Україні може закінчитися подібно до поділу Німеччини та Кореї, інформує «НБН».

За словами відставного генерала, жодне із цих порівнянь йому не подобається, і він вважає їх недоречними. Ходжес нагадав, що у випадку з поділом Кореї та Німеччини були збройні сили США й інших союзників, які мали утримувати позиції між частинами розділених країн.

Старший радник НАТО з логістики вважає, що Вашингтон не піде на таке розгортання сили в Україні. Крім того, якщо Київ змусять віддати росіянам якісь території, для Європи такий розвиток подій буде поганим.

Екскомандувач військ США в Європі дорікнув союзникам України за те, що вони роблять недостатньо для її перемоги, зокрема не намагаються зупинити експорт газу та нафти із РФ у КНР та Індію.

Нагадаємо, глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав умову для припинення російської агресії щодо України.

Exit mobile version