У ЗСУ пояснили, чому окупантам важливо захопити Торецьк

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко назвав мету захоплення Торецька Донецької області російськими окупаційними силами.

Торецьк

Фото – t.me/mvs_ukraine

Наприкінці минулого місяця російським окупантам вдалося прорватися у Торецьк. Зараз у місті йдуть вуличні бої, загарбники намагаються закріплюватись у будинках та просуватися, а Сили оборони – зірвати ворожі плани.

Армія Путіна в Торецьку застосовує традиційну для росіян тактику «випаленої землі», завдаючи ударів із артилерії, мінометів, авіації та FPV-дронів, інформує «НБН» із посиланням на «РБК-Україна».

Глава Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ пояснив, чому путінські окупаційні сили намагаються захопити цей населений пункт. Тимочко розповів, що ЗС РФ хочуть у місті організувати плацдарм для наступу у бік Покровська, Слов’янська, Краматорська чи Авдіївки для посилення загарбників у районі Часового Яру.

За його словами, армії Путіна важливо захопити Торецьк та селище Нью-Йорк, оскільки це населені пункти з непоганими залізничними шляхами та шахтарською інфраструктурою, куди росіяни могли б ховати бронетехніку.

Крім того, окупанти хочуть взяти Торецьк, щоб максимально відсунути захисників від Горлівки – міста-супутника Донецька, убезпечивши свої війська та склади від ударів артилерії та БПЛА ЗСУ.

Як повідомлялося, командир 72-ї ОМБр розповів, чому захисники не мали шансів утримати Вугледар.

Exit mobile version