Боєць ЗСУ розповів, як змінилася тактика штурмів ЗС РФ у Торецьку

Боєць Збройних сил України Євген Ієвлєв розповів про перебіг боїв за Торецьк Донецької області, розкривши, як змінилася тактика штурмів російських загарбників.

Торецьк

Фото – AFP / ANATOLII STEPANOV

Військовослужбовець назвав ситуацію у Торецьку критичною. За його словами, ворог припинив безглуздо залучати техніку, оскільки її можуть знищити ЗСУ, почавши застосовувати для розвідки та виконання бойових завдань FPV-дрони, пише «НБН» із посиланням на «24 канал».

Ієвлєв зазначив, що змінилася і тактика штурмів ЗС РФ. Він розповів, що Авдіївку загарбники атакували групами по 50-70 осіб, зараз же в Торецьку ворог відправляє групи із 10-12 окупантів, яких прикривають БПЛА та артилерія.

Захисник зазначив, що армія Путіна «зачепилася» за місто, проте там немає жодного кварталу, який уцілів, всі будівлі постраждали від тактики «випаленої землі».

Російські загарбники знищують все на своєму шляху, тож бійці Сил оборони змушені відходити на позиції, де вони можуть захиститися чи створити окоп. Окупанти накривають населений пункт мінометами, артилерією, КАБами та дронами, і, зруйнувавши все дощенту, заходять у нього.

Військовий додав, що ЗСУ на південь від Торецька вже понад три тижні вдалося зафіксувати лінію фронту. Тут бійці зайняли позиції, де можуть стримувати лобові атаки ЗС РФ.

Нагадаємо, начальник Торецької МВА повідомив, скільки території населеного пункту наразі контролюють Сили оборони.

Exit mobile version